Kapcsolat

  
  06/70 5140-053
Kövessen minket a Facebook-on is!

Belépés
Kosár

Az Ön kosara üres!

Akciók

Az akciók megtekintéséhez be kell jelentkeznie!

Kátyúgarancia

A Point S abroncsgaranciával Ön biztonságosan közlekedhet, kár nem érheti, mert ez a garancia, esetleges javíthatatlan abroncssérüléseknél Önnek gyors, egyszerű pótlást biztosít.

[részletesen a kátyúgaranciáról]

Látogatók száma

Összesen:

Most online: 1
Ma: 215
A hónapban: 4666
Oldal letöltések:
Összesen: 1501149
Ma: 481
A hónapban: 5678

 Kötelező lesz a téli gumi 2014-től? 


A HTA /Magyar Gumiabroncsok Szövetsége/ már több alkalommal is folytatott tárgyalásokat a kormánnyal, arra vonatkozóan, hogy Magyarországon is szabályozni kellene a gumiabroncsok használatát.

Ennek bevezetése 2014-15-ös szezonban valósulhat meg.

Kötelező téligumi

Még egyelőre az sem biztos hogy a döntés az ajánlás lesz, vagy pedig kötelező jelleggel lesz előírva.

A lényeg mindkét esetben ugyanaz lenne, hogy a járművezetőknek fokozottan figyelniük kéne az abroncsaik állapotára, a balesetek elkerülése és megelőzése érdekében.

Egyes európai országokban például ezt a kérdést úgy oldották meg, hogy ha egy járművezető balesetet okoz, és nem volt téli abroncs az autóján vagy annak állapota nem volt megfelelő, akkor egy olyan magas büntetést szabnak ki rá ami egy szett téli abroncs sokszorosa is lehet.

Hazánkban nem fordult még elő olyan, hogy az autós az útviszonyoknak nem megfelelő abroncsa miatt okozott kár esetném a biztosító társaság megtagadja a kifizetést. Pedig ez egy igen hatásos és célravezető módszer lenne. Érdekességként megemlíteném, hogy viszont a taxisoknál már ez a kötelező előírás megvalósult. Fura hogy megkülönböztetést tesznek, hiszen mind a két fél a közúti közlekedésben vesz részt, azonos módon jelentenek veszélyt, függetlenül attól, hogy a foglalkozásuk a gépjárművezetés vagy csupán hétköznapi járművezetők.

Szakértők véleménye szerint a Magyarországra vonatkozó szabályozás elavult és kilóg a szomszédos, illetve az európai szabályok közül.

Felmerül a kérdés ha bevezetésre kerül a 2014-es szezontól a kötelező téli gumi használat, mire lehet majd számítani. Jelenleg is zajlanak a felmérések, ami sajnálatos módon azt mutatja, hogy hazánkban a járművezetők nagy részének az anyagi vonzat jut eszébe erről a témáról.  

Pedig ajánlott lenne elgondolkodni azon hogy egy jeges, havas, csúszós úton mekkora tragédiának lehetünk az okozói vagy részesei.